Breiwerck

Harlequino sokken

Harlequino sokken

In deze cursus ga je de Harlequino sokken breien. Deze sokken zijn mijn eigen ontwerp. Het patroon is gebruikt in de finaleronde 2015 van de wereldwijde sokkenbreiwedstrijd Sockmadness op Ravelry.
In de Harlequino sokken komt ieder zelfstrepend wolletje prachtig uit. Maar je kunt ook iedere ruit een andere kleur geven, bijvoorbeeld met restjes breien.
De Harlequino bestaat helemaal uit ruiten. Het is een bijzondere constructie die eigenlijk niet veel te maken heeft met sokken breien op de traditionele manier. Je kunt dus ook aan deze cursus meedoen als je nog nooit sokken hebt gebreid, maar wel een ervaren breister bent die van een uitdaging houdt. 

Inhoud lessen

In de eerste les beginnen we met de vijf ruiten die de basis zijn van deze sokken. In de tweede les komt de hak aan bod, in de derde les de teen en we sluiten af met de boord in de vierde les. Ieder onderdeel van deze sokken vraagt ruimtelijk inzicht. 
We kunnen contact houden via een groepsapp, als je er thuis even niet uitkomt.

Materiaal

Je neemt zelf sokkenwol mee die je mooi vindt. Dit kan een zelf strepende wol zijn, maar ook 8 verschillende wolletjes kan. Alle kleurencombinanties en variaties zijn mogelijk. Je neemt zelf je favoriete rondbreinaalden mee. Dit kan zijn een lange rondbreinaald, rechte sokkennaalden of een CraZy trio. Deze sokken kunnen NIET op een korte rondbreinaald gebreid worden

Huiswerk

Na iedere les brei je zelf het in de les besproken deel af. Reken zeker na de eerste les op veel uren breien. Na de eerste les is het meeste huiswerk, hierom zit er twee weken tussen les 1 en les 2. 

Kosten

De cursus kost 70 euro voor vier bijeenkomsten van 2 uur.  

Data

Er zijn nog geen data gepland voor deze cursus

Locatie

Anna van Burenlaan 8, Ede