Breiwerck

Omslagdoek breien

Omslagdoek breien

In deze cursus ga je je eigen mooie omslagdoek breien. In je zelfgekozen kleuren, met je zelfgekozen patroon. Een omslagdoek breien is veel werk, er gaan veel uren inzitten. Maar omdat je iedere keer met een andere kleur breit, is het een bijna verslavende bezigheid. Iedere keer door willen breien om te kijken hoe het volgende stukje gaat worden. 

Inhoud lessen

In de eerste les gaan we het hebben over mogelijkheden, kleurkeuze, patroonkeuze etc. Welke keuzes moet je maken voordat je kunt beginnen. Hierna zorg je zelf voor je wol, uiteraard word je hiermee geholpen. Als je nog niet in kunt breien met gebruik van twee handen (in iedere hand een draad, met continentaal breien), krijg je een lespakketje van 5 filmpjes om te oefenen.

In de tweede les gaan we aan de gang. Je leert hoe de shawl is opgebouwd. Na deze les kun je thuis aan de gang. Er is een appgroep om elkaar op de hoogte te houden van de vorderingen.

Iedereen gaat thuis aan het breien en als de eerste van de groep zover is, komen we voor de derde les bij elkaar. Je leert hoe het werkt met het doorknippen van je rond gebreide shawl. Je mag filmen, foto’s maken etc. Hierna kun je thuis je shawl afmaken.

Als er behoefte aan is, dan kunnen we nog een extra bijeenkomst inplannen.

Materiaal

De shawl wordt gebreid met Shetlandwol op naalden 3.25 a 3.5. Je moet rekenen op een bedrag van ongeveer 100 euro voor de wol. 

Huiswerk

Na de eerste bijeenkomst ga je thuis nadenken over een patroon en kleuren. Je gaat wol bestellen/kopen. Na de tweede en derde bijeenkomst ga je thuis breien. Je moet reken op vele uren, weken, mogelijk zelfs maanden breigenoegen.

Kosten

De cursus kost 20 euro per bijeenkomst per persoon. Omdat er maanden tussen de tweede en de derde les kan zitten, wil ik graag dat per les wordt betaald. 

Data

Deze cursus is nog niet ingepland.

Als je belangstelling hebt voor deze cursus, laat het dan weten. Bij minimaal 5 belangstellenden start er een nieuwe groep

Locatie

Anna van Burenlaan 8, Ede