Breiwerck

Basis leren breien

Basis leren breien

In deze cursus leer ik je in drie lessen de basis van het breien. Deze cursus is voor mensen die nog nooit breinaalden hebben vastgehouden, maar ook voor mensen die een opfriscursus nodig hebben. Na deze drie lessen kun je in ieder geval opzetten, recht en averecht breien en afhechten. Ook leer je hoe je moet handelen in noodgevallen, zoals gevallen steken. Ik vind het belangrijk dat je leert hoe je een patroon moet lezen, hoe je geschikte wol kiest en dat je leert hoe je breiwerk de maten krijgt die jij graag wilt. Het gebeurt te vaak dat mensen een trui breien volgens patroon en dat hij absoluut niet past als hij klaar is. Dat gaan we proberen te voorkomen.

Inhoud lessen

Naast de basistechnieken zal ik informatie geven over wolkeuze en patroonkeuze. Na deze drie lessen weten jullie hoe je zelf verder kunt. Het hangt er vanaf hoe snel je leert. Een rechte shawl, een dekentje of een kussenhoes zal zeker lukken na drie lessen. Ik sluit niet uit dat een eenvoudige trui ook binnen de mogelijkheden ligt. Dat is afwachten en afhankelijk van je basiskennis. Als je enthousiast bent, gaan we kijken hoe je je breikennis na deze 3 lessen verder kunt uitbreiden.

Materiaal

Bij de eerste les ontvangen jullie bamboe breinaalden nummer 5 en een bol zuiver wol. Je kunt kiezen uit diverse kleuren. Tijdens de eerste (of tweede) les bespreken we waar jullie wensen liggen. Afhankelijk van wat jullie willen leren, geef ik adviezen over materiaal of bestel ik dit materiaal zelf voor jullie.

Huiswerk

Na de eerste les oefenen jullie thuis wat is behandeld in de les. Jullie krijgen hier een beschrijving voor mee naar huis. Het huiswerk na de volgende lessen hangt af van jullie keuze voor het eerste project.

Kosten

De breinaalden en de wol voor de eerste les kosten 10 euro. De kosten voor de volgende lessen hangt af van jullie eigen wensen.

Data

Start op 3 oktober 2022 bij de Openbare Bibliotheek in Veenendaal https://www.bibliotheekveenendaal.nl/Agenda/2022/cursus-basis-breien.html

Locatie

De Openbare bibliotheek in Veenendaal