Breiwerck

Wat is Breiwerck?

Wat is Breiwerck?

Het woord Breiwerck symboliseert voor mij precies waar het om gaat. Het oude ambacht uit de tijd van de spelling als gelijck en koninckrijck. Maar ook de nieuwe ontwikkelingen in de tijd dat woorden als vegetarische speckjes ontstaan. Breien is een oude handwerktechniek die zich blijft ontwikkelen. Iedere keer worden er oude breitechnieken vernieuwd of ontstaan er zelfs nieuwe technieken. Maar ook het woord werck is belangrijk: met inzet en doorzettingsvermogen kan iedereen leren breien. Ik gun anderen dezelfde verbazing en verrassing over wat er met twee breinaalden en een bolletje wol kan ontstaan.

Ik ontwikkel cursussen in diverse technieken voor groepen van 5 à 6 mensen. Ik geef de lessen met name in Ede. In de agenda kun je vinden wanneer de verschillende cursussen staan ingepland.

Mocht je belangstelling hebben voor een breicursus die vol zit of die nog niet staat ingepland, dan kun je je alsnog aanmelden. Je komt dan op een wachtlijst. Als er minimaal vier belangstellenden zijn voor een bepaalde techniek, wordt er een cursus gestart. 

Ik geef de cursussen normaal gesproken bij mij thuis, maar het is ook mogelijk om een cursus op locatie te verzorgen. Bij een minimum van vijf deelnemers kom ik bij je thuis of op een locatie naar keuze. Afhankelijk van de afstand spreken we samen de mogelijkheden en prijs af.